Rektörlüğümüz tarafından Dekanlığımıza, lisansüstü öğrenimi için Amerika  Birleşik  Devletleri’ne  gitmeyi  düşünebilecek  öğrencilere  yönelik  burslar  hakkında  bir duyuru gönderilmiştir.

Buna göre, ABD’de lisansüstü öğrenim görmek isteyen öğrenci ve mezunlara yönelik Yüksek Lisans ve Doktora Burslarına son başvuru tarihi 9 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir. Burs kazanan kişiler ABD’deki öğrenimlerine 2019-2020 akademik yılı, güz döneminde başlayacaklardır.

Fulbright Komisyonu, yüksek lisans ve doktora bursiyerlerine iki akademik yıla kadar maddi destek vermektedir.  Her bir yıl için verilen burs desteği 50.000 ABD Dolar’ına kadar olup, bursiyerlere ek olarak ABD’ye gidiş ve program sonunda dönüş uçak biletleri ile sağlık sigortaları sağlanmaktadır.

Söz konusu burs programlarına dair detaylı bilgi ve başvuru formlarının www.fulbright.org.tr adresinde yer aldığı bildirilmektedir.